برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه دانیال عباسی

۰۲ مهر ۱۴۰۳ | ۱۲:۱۷ کد : ۳۳۴۴۸ پایان نامه های دفاع شده

جلسه دفاع از پایان نامه دکترای حرفه ای داروسازی دانیال عباسی (دانشجوی ورودی 97) با عنوان سنتز، بررسی فعالیت سیتوتوکسیک، آنالیز چرخه سلولی و آپوپتوز مشتقات تترا هیدروپیریمیدینی با استخلافهای اسیدی و استری علیه رده سلولی سرطانی معده AGS تحت راهنمایی دکتر ساقی سپهری و دکتر یاسین پناهی روز دوشنبه مورخه 1403/07/02 در آمفی تئاتر زنده یاد دکتر پرهام محمدی دانشکده داروسازی اردبیل برگزار گردید.

نتایج آنالیز زیستی انجام شده بر روی رده سلولی AGS نشان داد که تمام ترکیبات سنتز شده تا حد قابل قبولی خاصیت سیتوتوکسیک علیه رده سلولی AGS دارند اما نسبت به سیس پلاتین اثر سیتوتوکسیستی کمتری نشان دادند.بررسی نتایج رابطه ساختار-اثر مشتقات اسیدی نشان داد که با تعویض استخلاف هیدروکسی با متوکسی در موقعیت پارای حلقه فنیل، به علت کاهش هیدروفیلیسیته و کاهش تعداد برقراری پیوند هیدروژنی سیتوتوکسیستی کاهش می یابد. همچنین با تغییر استخلاف فلوئور با اتوکسی در موقعیت پارا، به علت کاهش الکترون کشندگی قدرت سیتوتوکسیک افزایش می یابد. بررسی نتایج رابطه ساختار-اثر مشتقات استری نشان داد که افزایش طول استخلاف متا به علت الکترون دهندگی کمتر و ایجاد ممانعت فضایی، تغییر کنفورماسیون و افزایش لیپوفیلیسیته سبب کاهش قدرت سیتوتوکسیستی ترکیب می شود.