برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه زهرا ملیحی

۱۹ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۲:۴۹ کد : ۳۳۲۳۸ پایان نامه های دفاع شده

جلسه دفاع از پایان نامه دکترای حرفه ای داروسازی زهرا ملیحی (دانشجوی ورودی 97) با عنوان سنتز و بررسی اثر ضد لیشمانیای مشتقات تیوسمی کاربازون تحت راهنمایی دکتر ساقی سپهری / دکتر سهیلا مولایی و مشاوره دکتر جعفر عباسی روز دوشنبه مورخه 1403/06/19 در آمفی تئاتر زنده یاد دکتر پرهام محمدی دانشکده داروسازی اردبیل برگزار گردید.

بر اساس نتایج به دست آمده نوع اتمها، موقعیت و تعداد گروه های متصل به حلقه فنیل مشتقات تیوسمی کاربازون و میزان چربی دوستی ترکیب، در اثربخشی ترکیبات بر فرم های پروماستیگوت و آماستیگوت انگل موثر هستند. بدین شکل که وجود همزمان دو استخلاف حجیم در موقعیتهای متا و پارای حلقه فنیل در مقایسه با یک استخلاف در موقعیت پارا فعالیت ضدلیشمانیا را افزایش می دهد. به علاوه، وجود استخلاف الکترون کشنده و هیدروفیل در موقعیت پارای حلقه فنیل باعث اثرگذاری بهتر ترکیبات بر روی فرمهای پروماستیگوت و آماستیگوت لیشمانیای ماژور می شود. در مقایسه مقدار IC50 ترکیبات سنتز شده IC با داروی استاندارد آمفوترسین B بر روی فاز پروماستیگوت، مشاهده شد فقط ترکیب M7 اثر قویتری نسبت به آمفوتریسین B از خود نشان داده است و همچنین در مقایسه مقدار IC50 ترکیبات سنتز شده با داروی استاندارد گلوکانتیم بر روی فاز آماستیگوت همه ترکیبات به جز M3 و ان-متیل -2-(4-متوکسی بنزیلیدین) هیدرازین کربوتیوآمید (M8) با IC50 به ترتیب برابر با 230± 2/36 μg/mL و μg/mL 2/73±536 اثر بیشتری نسبت به گلوکانتیم از خود نشان دادند.