برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه نرگس رجایی

۰۱ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۷:۴۹ کد : ۳۲۵۳۲ پایان نامه های دفاع شده

جلسه دفاع از پایان نامه دکترای حرفه ای داروسازی نرگس رجایی (دانشجوی ورودی 97) با عنوان سنتز و اثر ترکیبات جدید N-اتیل مورفولین کربونیل تیواوره بر رده سلولی AGS از طریق سنجش مهاجرت سلولی تحت راهنمایی دکتر نیما رزاقی اصل / دکتر محسن سقا و مشاوره دکتر جعفر عباسی روز یک شنبه مورخه 1403/04/31 در آمفی تئاتر زنده یاد دکتر پرهام محمدی دانشکده داروسازی اردبیل برگزار گردید.

باتوجه به تعداد ترکیبات سنتزی، ارائه یک رابطه ساختار - فعالیت سیستماتیک غیرممکن است؛ اما به دلیل هم راستایی ساختار ترکیبات در این تحقیق با تحقیقات قبلی این گروه، سعی گردیده است تا مقایسه هایی در بخش های مربوطه صورت گیرد. وجود گروههایی باقدرت الکترون کشندگی بالاتر بر روی حلقه آروماتیک متصل به اتم N1 تیواوره، باعث افزایش اثر سیتوتوکسیسیتی ترکیبات شده است. در این حالت شاید این احتمال وجود داشته باشد که به دلیل ماهیت Electron-poor حلقه های واجد گروههای الکترونگاتیو در ترکیبات 2 و 3، برهم کنشهای الکترواستاتیک با بخشهایی از سایت اتصال ماکرومولکولی که بار الکتریکی مثبت دارند، برقرار باشد. ترکیبات 2 و 3 با بیشترین اثر سیتوتوکسیک، مشابه گروه کنترل در تست ترمیم زخم عمل کردند، اما ترکیب 1 با کمترین سیتوتوکسیسیتی، در غلظت 25μg/ml بیشترین مهار مهاجرت سلولی را پس از 24 ساعت تیمار، نشان داد. باتوجه به سمیت سلولی ضعیف، ترکیب 1 می تواند کاندید مناسبی برای توسعه به ساختارهای selective تر مهارکننده مهاجرت سلولهای سرطانی AGS باشد.

آخرین ویرایش۰۱ مرداد ۱۴۰۳