برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه امیرمحسن اعظمی

۲۴ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۶:۱۶ کد : ۳۲۱۵۹ پایان نامه های دفاع شده

جلسه دفاع از پایان نامه دکترای حرفه ای داروسازی سارا احدزاده (دانشجوی ورودی 97) با عنوان ارزیابی اثر ترکیب تیموکینون بر سمیت میتوکندریایی ایجاد شده توسط فلوکستین در میتوکندریهای ایزوله شده از پانکراس موش صحرایی نر تحت راهنمایی دکتر احمد سلیمی روز چهارشنبه مورخه 1403/03/23 در آمفی تئاتر زنده یاد دکتر پرهام محمدی دانشکده داروسازی اردبیل برگزار گردید.
گزارش شده است که استفاده طولانی مدت از داروهای ضد افسردگی دارای پتانسیل دیابتزایی بوده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش میدهد. در میان این داروها، نشان داده شده است که فلوکستین در غلظتهای درمانی برروی سلولهای بتا پانکراس از طریق القای اختالل عملکرد میتوکندری، استرس اکسیداتیو و مرگ سلولی، دارای اثر سمی است. نتایج  این تحقیق نشان داد که فلوکستین به طور مستقیم باعث ایجاد سمیت در میتوکندریهای جدا شده از پانکراس در غلظت 500 میکرومولار و بالاتر میشود. به جز مالون دیآلدئید و گلوتاتیون، فلوکستین باعث کاهش قابل توجه فعالیت سوکسینات دهیدروژناژ، فروپاشی پتانسیل غشای میتوکندری ، تورم میتوکندری و تشکیل گونه های اکسیژن فعال در میتوکندریهای جدا شده از پانکراس موش شد. با این حال، حضور تیموکینون هیچ تاثیری بر سمیت میتوکندری ناشی از فلوکستین ندارد. می توان نتیجه گرفت که فلوکستین مستقیماً روی میتوکندریهای جدا شده از پانکراس سمی است، که ممکن است به پتانسیل دیابتزایی آن در انسان مرتبط باشد. عالوه بر این، یافته های این تحقیق نشان میدهد که تیموکینون، به شکل مولکول مادر، که توسط ردوکتازهای سلولی و بافتی متابولیزه نشده است، فعالیتهای آنتی اکسیدانی و جابجایی گونه های اکسیژن فعال را در میتوکندریهای جدا شده از پانکراس موش در حضور فلوکستین نشان نمیدهد.